EDELSTENSFATTER - JUVELFATTER - EDELSTEINFASSERIN - STONESETTER


_

Hva er fatting?

 

Fatting er teknikker man bruker for å innfatte diamanter og andre edelstener i smykker og gjenstander på.

Her er noen eksempler på de vanligste teknikkene. Denne lupen har MSJ laget og Pavèfattet: steinene fyller ut en flate og de sitter tett i tett i ordnet eller uordnet posisjon.

Sariefattet


Diamanten har en heldekkende kant av metall rundt seg. Sarien står opp fra en flate. Steinen blir justert ned i metallkanten/sarien og metallkanten blir smidd over steinen.

Gnifatting


Når diamanten eller edelsteinen blir justert ned og metallet gnidd/smidd over ved hjelp av et gnijern og stabilt håndtrykk.

Klofattet


Moderne og kraftig enstens diamantring. Fattes oftes med 6 eller 4 klør. 6 klør er sikrest. 4 klør holder bra om det er en viss tykkelse på klørne i forhold til steinens størrelse og form.

Stikkfattet


Diamanter på rekke uten metall vegg imellom steinene, kalles Faden på tysk.Her er det vanlig å bruke 2-4-5 kjørnen mot hver stein. Ved hjelp av bor,fres og forskjellige slipte stikler jobber man frem dette utrykket.

Dette er en av mine favoritt teknikker. Elegant og stilrent uttrykk.

Spaltefattet


Gir et "petite" og pent  utrykk.

Velger man noe tykkere godstykkelse i forhold til diamantene sitter de tryggere og kan fint brukes til hverdags.


Fatting "new school" ved hjelp av microskop og trykkluft. Fremtidens hjelpemiddel avlaster armer og øyne når det er nødvendig. GRS er i høysetet når det gjelder utstyr til gravering og fatting.  

Opprinnelig har jeg lært fatting old school med pure håndkraft og falkesyn. Denne teknikken har jeg jobbet med i 8 år før jeg kombinerte det med GRS systemet.

Fatterverktøy 2009, Håndlaget av MSJ. Utdannet Edelsteinfasserin / Edelstensfatter ved Staatliche Zeichenakademie i Hanau/Tyskland. 2006-2009
Edelstensfatter MSJ Juvelér

ALLIANSERING OG ALLIANSEARMBÅND

Ønsker du deg en ny diamant i ditt alliansearmbånd eller alliansering? Jeg gjør hele jobben selv, så da blir det kort leveringstid!

Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn