Tahiti

Tahiti

2014 var jeg så heldig og reise til Tahiti. En fantastisk plass på jord!

De smykkene jeg lager på bestilling er perlene 100% ekte kvalitets Tahitiperle som jeg personlig har kjøpt inn fra Tahiti. De oppfyller de krav som en ekte og kvalitets Tahitiperle skal ha.

Artikkel fra Bransjebladet Gull og Ur.

Fra “bakrommet” til paradis.

 

Reisen fra glittrende steiner på centimeters avstand

til krystallklart turkisnyansert deilig vann, så langt øye kan se! 

I regi av Niels Ruddy Hansen var det dags for studietur til Tahiti og GIA i Carlsbad.

Det var på tide å komme seg ut av “fatterbobla” , få nye innpulser og inspirasjon.

Gjøre noe helt annet en man pleier og lære noe nytt! Det har vi vell alle godt av?

Fuktig varm luft slo i mot oss da vi gikk ut av flyet. For øvrig en utrolig varm velkomst da vi ble møtt med sang, svingende hofter og armer omkranset av blomster i nydelige farger. Som også vi fikk æren av og få kranset over oss.  Hadde vært noe med en slik mottagelse på gardermoen også!

Etter noen dager på skolebenken med teori fikk vi besøke en perlefarm og se hvordan Tahitiperlene/Black pearls ble til/dyrket. En perle er ikke en perle,  som ost er ikke ost!

Det er vi alle enige i! I 1961 ble den første Tahiti kulturperlen dyrket.

Forskjellige vekstvilkår,strømninger og temperatur gir utslag på perlens endelige særegenhet.

Muslingen som Tahiti kuturperlene vokser seg vakkre i heter Pinktada  Margaritifera Cumingii… si det 10 ganger høyt så husker du det:) Veldig viktig!

Ca 40% av perlene fra akkurat disse skjellene blir runde eller nesten runde.

Perlene som skal eksporteres ut av Fransk polynesia skal gjennom en grundig kontrolll for og sjekke at kvaliteten er god nok. De blir sortert etter størrelse, glans, farge, overflate og form. De går i gjennom røngktenkontroll for og sjekke at de har et lag på 0.8mm som er et minimum for Tahiti kulturperler.

Holder dine perler mål?  

Tid for årlig kontroll hos tannlegen?, ta med deg perlen og få den “rønka” , Smartphone har vell ikke denne funksjonen enda?

På Robert Wan sitt museum på Tahiti finner du noen av verdens flotteste eksemplarer av Tahiti kultur perler. Et uunnværlig besøk om du skal...når du skal dra dit!

Reisen gikk videre til GIA i Carlsbad. California er kjent for sine rosa Turmaliner og mange års erfaring med stein gruver og utvinning av edelstener. Her er noen av herlighetene de hadde å by på.

Dette er verdens største slipte Bergkrystall med gullrutiler, fra Bahia i Brasil. Slipt av Glenn Lehrer,G.G og Lawrence Stoller. Den er på nesten 1million carat. Dette enorme eksemplaret var del av en større flott utstilling de hadde i forbindelse med 80 års jubileet.

Gå inn på denne linken å få deg en omvisnig og nyt de flotte bildene fra utstillingen på GIA. http://www.gia.edu/gia-museum-gems-gemology-anniversary

Nå drømmer jeg meg tilbake å gjør meg klar for badesesongen her hjemme.  I hvertfall i hodet!

Det går i realiteten videre med grundig stikkelføring, og varm kaffe i det minste!

Jeg ønsker alle mine kolleger, kunder og andre fagnerder en riktig god sommer!

Mvh Mari Sahlgaard Johansson

 

07.04.2016 09.23